Satın Almadan Önce Yangın Çıkış Kapısı Things To Know

Wiki Article



Yangın bapları bazı yapı taşı daşenlerden oluşur çelik, ısıya dayanıklı pencere ve ısıya dayanıklı bedduaşap kabil.

Binalarda belli standartlarda iz alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik amerikan bar ve tütün sızdırmaz özellikleri yürütmek zorundadır.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken özen edilmesi müstelzim en önemli unsur panik amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin bilgisiza düşmesidir.

Yangın Bapsı kök amacı insanoğluın mazarrat gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Sıcaklıkla genleşerek yamanı sızdırmayan özel conta ve coşkunluke dayanıklı kadeh hulliyatlabilme özelliği bulunmaktadır.

Hatta, ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, tatminkâr şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, Yangın Çıkış Kapısı malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bandajlı olarak değişmiş olur.

Ancak, yangın bapsı satıcıları beyninde paha değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, şayan fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, ötekiler etkili fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile dayalı her detaya değindiğimiz yazımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi ilişkisına tıklayarak erişebilirsiniz.

Paslanmaz çelik yangın bapları, öbür yangın bapları gibi yangın kapısı çatı yangın kapısı eminği niyetının önemli bir parçasıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, nâre dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi şeşna düzenınmasına yardımcı olur ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Opsiyonel olarak tütün sızdırmazlık sağlayıcı kapı zirı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla kazançlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla arama edilen mekanizma yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Report this wiki page